Ryhmä-, yksilö- ja kuvataidepsykoterapia Helsingissä

Yhteydenottoon

Marja-Leena Roine on Kelan hyväksymä yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti, joka tarjoaa psykoterapian palveluita Helsingissä. 


Palveluihini kuuluvat ryhmäpsykoterapia, yksilöterapia, kuvataidepsykoterapia sekä psykoanalyysi. Vastaanottoni sijaitsee Helsingin Ullanlinnassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Jos kiinnostuit tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä.

Ryhmäpsykoterapia

Ryhmäpsykoterapia soveltuu useimpiin psyykkisiin oireisiin ja ongelmiin, joihin yleensä tarjotaan hoidoksi psykoterapiaa. Tällaisia oireita ja ongelmia voivat olla esimerkiksi masennus, ahdistushäiriö, erilaiset pelkotilat, paniikkihäiriöt ja ihmissuhdeongelmat. Myös erityisherkät voivat saada apua ryhmistä.

Samalla, kun ryhmä tarjoaa mahdollisuuden ongelmien käsittelyyn, se tarjoaa myös mahdollisuuden työstää niitä ryhmän todellisessa ihmissuhdetilanteessa. Ryhmä toimii tavallaan harjoittelupaikkana uusille ratkaisuille. Tämän vuoksi se on erityisen soveltuva sosiaalisten jännitysten ja muiden sosiaalisissa suhteissa ilmenevien ongelmien ratkaisuille. Moni jo yksilöterapiassa käynyt haluaakin vielä viimeistellä hoitonsa terapiaryhmässä.

Tutustu eri psykoterapiaryhmiin

Kuvataidepsykoterapia

Mikäli sanojen löytäminen omille, ehkä hyvinkin intensiivisille tunteille on vaikeaa, mutta kuvallinen ilmaisu on luontevaa, voi hakeutuminen kuvataidepsykoterapiaryhmään olla järkevä vaihtoehto.


Istunnot aloitetaan yksilöllisellä kuvan teolla, minkä jälkeen siirrytään kuvien virittämien ajatusten kautta samanlaiseen keskusteluun kuin tavanomaisessa keskusteluryhmässä. Kuvataidepsykoterapia ei edellytä aiempaa kuvataideharrastusta, ainoastaan halua kuvan käyttöön.


Katso vapaat ryhmät

Yksilöpsykoterapia

Jos tilanteesi on hyvin ajankohtainen ja painostava tässä hetkessä, voi olla järkevää hakeutua yksilöterapiaan. Tällöin sinun on mahdollista saada terapeutin jakamaton keskittyminen omaan asiaan. Myös yksilöterapia voidaan haluttaessa toteuttaa kuvataidepsykoterapiana.

Kysy lisää

Psykoanalyysi

Mikäli olet kiinnostunut työstämään ongelmiasi ja niiden historiaa laaja-alaisesti sekä käyttämään luovaa kykyäsi unohtuneiden ja tiedostamattomien asioiden selvittämiseen, oikea menetelmä on ehkä psykoanalyysi. Tämä terapiamuoto on intensiivisin yksilöterapian muoto, ja siihen sisältyy 3–4 istuntoa viikossa.

Kysy lisää