Marja-Leena Roine


Ryhmä-, yksilö- ja kuvataidepsykoterapia Helsingissä

Palveluihini kuuluvat ryhmäpsykoterapia, yksilöterapia, kuvataideterapia sekä psykoanalyysi. Vastaanottoni sijaitsee Helsingissä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Jos kiinnostuit tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä.

Ryhmäpsykoterapia

Ryhmäpsykoterapia soveltuu useimpiin psyykkisiin oireisiin ja ongelmiin, joihin yleensä tarjotaan hoidoksi psykoterapiaa, kuten masennukseen, ahdistushäiriöön, erilaisiin pelkotiloihin, paniikkihäiriöön ja ihmissuhdeongelmiin. Myös erityisherkät voivat saada apua ryhmistä.

Samalla kun ryhmä tarjoaa mahdollisuuden ongelmien käsittelyyn, se tarjoaa myös mahdollisuuden työstää niitä ryhmän todellisessa ihmissuhdetilanteessa. Ryhmä toimii tavallaan harjoittelupaikkana uusille ratkaisuille. Tämän vuoksi se on erityisen soveltuva sosiaalisten jännitysten ja muiden sosiaalisissa suhteissa ilmenevien ongelmien ratkaisuille. Moni jo yksilöterapiassa käynyt haluaakin vielä viimeistellä hoitonsa terapiaryhmässä.

Kuvataidepsykoterapia

Mikäli sanojen löytäminen omille, ehkä hyvinkin intensiivisille tunteille on vaikeaa, mutta kuvallinen ilmaisu on luontevaa, voi olla järkevä vaihtoehto hankkiutua kuvataideterapiaryhmään.

Istunnot aloitetaan yksilöllisellä kuvan teolla, minkä jälkeen siirrytään kuvien virittämien ajatusten kautta samanlaiseen keskusteluun kuin tavanomaisessa keskusteluryhmässä. Kuvatadepsykoterapia ei edellytä aiempaa kuvataideharrastusta, ainoastaan halua kuvan käyttöön.

Suosittele meitä

Facebook Twitter 8Jaa

Yhteystiedot

Marja-Leena Roine

Jääkärinkatu 2 E 44, 00140 HELSINKI

Puh. 040 578 3531

www.marjaleenaroine.fi


Yksilöpsykoterapia

Jos tilanteesi on hyvin ajankohtainen ja painostava sillä hetkellä, voi olla järkevämpää hakeutua yksilöterapiaan, jossa on mahdollisuus saada terapeutin jakamaton keskittyminen omaan asiaan. Myös yksilöterapia voidaan haluttaessa toteuttaa kuvataidepsykoterapiana.

Psykoanalyysi

Mikäli olet kiinnostunut työstämään ongelmiasi ja niiden historiaa laaja-alaisesti sekä käyttämään luovaa kykyäsi unohtuneiden ja tiedostamattomien asioiden selvittämiseen, oikea menetelmä on ehkä psykoanalyysi, mikä on intensiivisin yksilöterapian muoto (3–4 istuntoa viikossa).

Marja-Leena Roine

Jääkärinkatu 2 E 44, 00140 HELSINKI

Puh. 040 578 3531